dilluns, 18 de maig del 2015

Presentació i millores generals

Ideant una presentació

Com venc el meu producte? Aquesta és la pregunta que em ronda pel cap durant aquesta PAC. La presentació és un fet important en aquests tipus de tasques i saber definir-la sense produir massa contingut per no saturar és complicat. També s'afegeix una altra dificultat: fer una presentació no presencial sempre tindrà certs aspectes que no es podran controlar ja que nosaltres mateixes no hi serem per fer-ho. Em refereixo a la comunicació oral i els seus derivats (entonació de l'explicació, empatia amb el públic, comunicació no verbal, preguntes i respostes), uns quants elements que en aquesta presentació no tindrem i que podrien jugar a favor nostre.
He de dir però que l'ús de prezi em sembla molt encertat per aquests casos i després de l'última reunió, ahir, vam adonar-nos que la cosa ja estava força encaminada, potser només falta acabar de reordenar alguns conceptes. Continuo pensant en la complexitat de que un grup de 5 es posi d'acord en aquestes coses però alhora és enriquidor

Balanç general


A banda d'això voldria fer una mica de balanç del grup i destacar les millores que han sortit en l'equip des de que vam iniciar el projecte. Segurament un cop acabat veurem encara més coses: 
  • Comunicació fluïda. Aquest és un dels aspectes que continua millorant, el saber quan i què transmetre i a través de quin canal. En aquest cas la coneixença dels membres de l'equip ajuda a que el missatge sigui més clar i directe cada vegada. També en algunes ocasions fa que sigui més breu.
  • Confiança augmentada. Aquest punt es relaciona perfectament amb l'anterior: els membres de l'equip ens coneixem més i per tant, es reparteixen tasques amb més facilitat i més directament. A partir d'aquí cada membre efectua la seva tasca sense problemes, i si n'hi ha es comuniquen de seguida.
  • Capacitat d'evitar errors. L'equip té present i recorda els errors de PAC's anteriors així com comentaris, tant positius com negatius, per evitar-los en les properes entregues.
  • Proactivitat. Si alguna cosa té Hipàtia és la proactivitat. En un principi potser no tant, però ara per ara aquest és un fet que sorgeix fàcilment dins de l'equip, per exemple en generar continguts que ajuden a la creació de la PAC. En això crec que s'intenta no generar un pes de càrrega massa gran per evitar fer de més i descentrar-nos dels objectius que se'ns demanen.
I ara sí, comença la recta final...  
Mountain Road. stOl1. Flickr.

1 comentari:

  1. Efectivament, ens coneixem més, i la confiança ens fa treballar millor. Aquelles pors que alguns podíem tenir a l'inici d'aquesta assignatura sobre si algú "s'arrepenja" massa no crec que ens hagi passat. I és ben cert que el nostre equip és proactiu. I si algú no ho era es veu empesa per les altres!

    ResponElimina