diumenge, 3 de maig del 2015

Saturació d'informació

Un gestor de la Informació i la documentació ha de saber diferenciar la informació rellevant del soroll que aporta tota la informació que li arriba. És una qüestió clau, que al principi sembla senzilla, però en el procés actual del projecte he vist més complicació de l’esperada.
En un entorn conegut com pot ser la feina diària a la que estem acostumats i sabem diferenciar amb relativa facilitat aquesta informació rellevant, però quan estudies i desenvolupes un projecte, tota la documentació sembla d’una importància màxima. Saber disgregar els punts claus i desenvolupar-los amb coherència, en poques paraules de manera entenedora, m’ha comportat una saturació mental i una por a l’error que no esperava.
Llegir tants documents, en relativament poc temps, i no caure en la còpia de fragments, encara que no fos intencionadament, m’ha fet sentir insegura, fet que en alguns moments m’ha paralitzat. Crear una estructura d’allò que volia explicar, l’ordre en què ho volia fer i quins punts eren clau, m’ha ajudat a sortir de la paràlisi momentània i enfrontar-me a la por que s’havia apoderat de mi.
A demés, poder estar a l’altura de les meves companyes i els seus desenvolupament, no ha fet més que animar-me a seguit endavant, per no defraudar al grup i seguir desenvolupant el projecte totes juntes. Com ha estat al llarg de tot el projectes, els dubtes resolts en grup i ànims han estat bàsics per a poder finalitzar un primer esborrany de l’apartat, a l’espera de les seves opinions per a complementar-lo i finalitzar-lo.
Crec que per primer cop en aquest semestre i en aquesta nova etapa, he sentit què significa ser un gestor de la informació i la documentació, no només una estudiant!
 

4 comentaris:

  1. Comparteixo amb tu aquesta sensació de sobresaturació d'informació en un breu espai de temps. Però hi sumaria el descobriment (i la baralla) amb les noves eines com el Bubbl, el Sites, el Zotero... la mateixa sensació que el primer dia que et poses al volant d'un cotxe, una aventura!

    ResponElimina
  2. Comparteixo la sensació, Anna, tot això ens ve de nou i no estem acostumades ni a fer treballs en grup virtualment, ni a fer servir les eines que hem estat fent servir. Els moments de pànic superats són els que en ajuden a millorar i agafar amb més forces els nous reptes! Anna, has estat una coordi magnífica! Gràcies!

    ResponElimina
  3. Coincideixo amb vosaltres! També és important veure els pros i els contres de cada eina i programari per saber quin utilitzar, quins ofereixen més simplicitat..

    ResponElimina
  4. Saber que compartiu les mateixes sensacions, actituds i empenta em dona seguretat per continuar millorant! El descobriment de les noves eines és el preu a pagar per la saturació, un preu baix per l'alt contingut après! Sou un gran equip noies, no podria demanar més!

    ResponElimina